over modestideas

In de zomer van 2017 is ModestIdeas met toeval ontstaan. Uit verveling had ik toen de tijd een boel kralen online besteld en ging ik (Romy, de eigenaresse) armbandjes maken. Op een gegeven moment had ik zo veel armbandjes gemaakt dat ik met het idee kwam om ze te verkopen. Ik heb toen op verschillende markten gestaan, en vond het fantastisch om te zien hoe blij andere mensen werden van de dingen die ik had gemaakt! Op dat moment wist ik dan ook zeker dat ik hier mijn werk van zou willen maken.

Toen moest ik nog een naam verzinnen. Ik heb aan mensen die dicht bij staan gevraagd hoe ze mij zouden beschrijven. Daar kwam het woord bescheiden uit, toen heb ik dit vertaald naar het engels en dat werd Modest. Dit vond ik een heel mooi woord, maar met één woord wordt je tegenwoordig niet meer gevonden op bijvoorbeeld het internet. Toen schoot het woord ideas door mijn hoofd, aangezien alle producten als het ware ideeën zijn die uitgevoerd worden tot producten. 

wil je nog meer weten?

lees hier meer

Van 2018 - 2020 verkocht ik mijn sieraden op kleinschalige markten en via een online verkoopplatvorm genaamd United Wardrobe, de Vinted van vroeger ;). Ook begon ik als groothandel in kindersieraden.

In 2020 heb ik mij officieel ingeschreven bij de KVK. Ook was dit het jaar dat ik mijn eigen webshop online had gezet. Wegens de pandemie werden er een hoop sieraden via mijn webshop verkocht.

Van 2021 - 2022 ging het steeds beter met mijn groothandel, ik had me inmiddels aangemeld bij het verkoop platvorm Ankorstore. Mijn kindersieraden gingen heel de wereld over. Amerika, Frankrijk, Italië, België, Oostenrijk en England. Op een geven moment begonnen mijn sieraden en kralen het hele huis van mijn ouders over te nemen. Overal waar je keek lag wel een armbandje, kraaltje of ketting. Daarom had ik in de zomer van 2022 het besluit gemaakt om een kantoorkamer te huren. Een plekje om écht bezig te zijn met mijn sieraden, ik was ontzettend blij.

Eind 2022 kwam er ineens een winkelpand op mijn pad, deze kans heb ik met beide handen aangepakt! Samen met mijn familie en vrienden hebben we de winkel verbouwd. In februari 2023 ging de winkel dan écht open. Sinds dien komen er dagelijks de leukste mensen langs de winkel om nieuwe sieraden en accessoires te shoppen. Beetje bij beetje raakt de winkel voller en voller met handgemaakte & handpicked items.

Ik ben ontzettend benieuwd wat de toekomst zal brengen!